Status for planarbeidet

Sist oppdatert: 10.09.2024

Planarbeidet med E18 Ytre ringvei pågår fortsatt, men på bakgrunn av innspill mottatt under høring og offentlig ettersyn er det behov for flere avklaringer. Det kan bety at planarbeidet tar noe lenger tid enn først antatt.


Planforslaget åpner for to ulike alternativer for massedisponering. Alternativ A innebærer utfylling i Øygardsvannet.

Planforslaget for E18 Ytre ringvei lå ute på høring og offentlig ettersyn vinteren 2024. Det ble mottatt totalt 53 høringsinnspill, og det arbeides nå med å justere planforslaget for å imøtekomme enkelte av innspillene. Det ble også fremmet innsigelser til planforslaget fra Statsforvalteren, NVE, Bane NOR og Avinor. Alle mottatte innspill kan leses i sin helhet på kommunens nettside.

 

Konsesjonssøknad

 

NVE sin innsigelse knyttet seg til igjenfyllingen av Øygardsvannet som NVE vurderer som konsesjonspliktig. Av hensyn til kostnader og byggetid har Nye Veier som tiltakshaver, hittil vurdert at massedisponering i Øygardsvannet er mest optimalt. Dette henger sammen med at hovedandelen av massene må tas ut i vest ved Grauthelleren, i kort avstand fra Øygardsvannet.

 

For å svare ut innsigelsen til NVE og kravet om konsesjonsbehandling, er det besluttet at det skal utarbeides konsesjonssøknad for denne løsningen.

 

Konsesjonssøknad er en egen saksbehandlingsprosess etter vannressursloven.

Videre prosess

 

Samtidig med utarbeidelse av konsesjonssøknad, arbeides det for å komme til enighet rundt de andre innsigelsene fra de statlige myndighetene. Det arbeides målrettet for å bearbeide planforslaget så innsigelsene løses. Erfaringsmessig kan løsning av innsigelser og konsesjonsbehandling være tidkrevende prosesser, slik at det foreløpig er for tidlig å anslå når planen vil fremmes for vedtak i bystyret.